GDPR

PODMÍNKY OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ GDPR

V květnu roku 2018 vstoupila v platnost novela právní úpravy Ochrany osobních údajů, která podléhá nařízením Evropského parlamentu a rady EU č. 2016/679.

Na ochraně vašeho soukromí nám záleží a věříme, že tímto získáte lepší kontrolu nad údaji, které nám poskytujete.

KDO JSME A KDO VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁ:

JAKÉ OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

V okamžiku vaší registrace v našem e-shopu získáváme ke zpracování Vaše osobní údaje, které potřebujeme pro vyřízení objednávky a uzavření kupní smlouvy. Jedná se o Jméno a příjmení, Email a Telefonní číslo. Email a telefonní číslo slouží k potvrzení objednávky a k informacím o stavu vyřízení vaší objednávky, popř. k řešení případných změn.

Při návštěvě naší webové stránky o Vás dále můžeme shromažďovat určité informace automaticky, jako jsou např. IP adresa, informace o Vašem internetovém prohlížeči, operačním systému či nastavení vašeho jazyka. Můžeme také zpracovávat informace o Vašem chování na našich webových stránkách, tj. např. jaké odkazy na našich webových stránkách navštívíte a které zboží je Vám zobrazeno. Informace o Vašem chování jsou však z důvodu Vašeho maximálního soukromí anonymní, a proto je ani sami nedokážeme přiřadit ke konkrétnímu uživateli.

PROČ VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Zpracováváme je za účelem:

Proti zpracování vašich osobních údajů lze vznést námitku na naši e-mailovou adresu coop-box@konzumuo.cz.

JAK DLOUHO VAŠE OSOBNÍ ÚDAJE ZPRACOVÁVÁME?

Vaše osobní údaje jsou u nás zpracovávány zejména po dobu trvání smluvního vztahu mezi námi. Veškeré účetní podklady pak dalších 5 let, toto je nutné zejména kvůli zákonu o účetnictví. V případě daňových dokladů s DPH musíme údaje zpracovávat po dobu 10 let jak vyplývá z příslušných právních předpisů.

Kontaktní osobní údaje zpracováváme po dobu trvání smluvního vztahu a pak obvykle další 2 roky.

JAKÁ MÁTE DALŠÍ PRÁVA?

Máte právo požadovat od nás přístup ke svým Osobním údajům, jejich opravu nebo výmaz, popřípadě omezení zpracování a také právo na přenositelnost údajů. Tyto žádosti lze směrovat na náš e-mail: coop-box@konzumuo.cz.

Máte-li za to, že Vaše osobní údaje zpracováváme protiprávně, máte rovněž právo podat stížnost Úřadu pro ochranu osobních údajů. Budeme však rádi, pokud budete případné nedostatky a problémy řešit nejprve s námi.